Leuk dat je interesse hebt in onze vereniging! Hieronder vind je verdere informatie over de eerste keer meetrainen en het inschrijven.

Update i.v.m. covid-19

— Update 06 juli 2020 —

Beste geïnteresseerden,

Met de laatste versoepeling van de overheidsmaatregelen is het weer mogelijk om beginnerstrainingen te geven! Je bent dus weer van harte welkom om survivalrun een keer te komen proberen. Omdat we nog wel onder speciale omstandigheden trainen is het nodig je hiervoor aan te melden. Stuur hiervoor een mailtje naar info@survivalutrecht.nl, dan sturen wij je de informatie over de trainingen op.

Heb je al ervaring met survival en daardoor geen beginnerstraining nodig? Ook dan ben je welkom om een keer te komen proeftrainen. Stuur in dat geval ook een mail.


Een keer proberen

Weet je nog niet zeker of survivalrun iets voor jou is? Kom gerust een keer langs tijdens een training (elke dinsdag en donderdag van 19.00 tot 21.00 uur) en train mee! In de maand september hebben we hiervoor de speciale introductieperiode. In deze periode zal je samen met een groep beginners de beginselen van survivalrunning leren, in combinatie met gezellige activiteiten.

Wil je echter later in het jaar een keer langskomen, dan is dat geen probleem! Je kan elke éérste 4 trainingen van de maand gratis meetrainen. Er zijn dan speciale beginnerstrainers aanwezig die je stap voor stap de basistechnieken aanleren. Wil je toch iets meer proberen, dan raden wij de cursus via Olympos aan!


Eerste keer meedoen

Kom je een keertje meetrainen, wees dan minimaal vijf minuten voor de warming-up aanwezig. Onze warming-up begint altijd om 19:00 bij ons op de baan, bij de dugout. Deze warming-up zullen we als gehele vereniging samen doen, daarna zal je door een beginnerstrainer begeleid worden met de basistechnieken.

Als je voor het eerst meegaat trainen vergeet dan geen goede buiten sportschoenen mee te nemen. Een goed profiel is handig, metalen spikes zijn verboden. Verder is het handig om een lange sportbroek aan te doen. Leggings werken het best, ook voor mannen. Vergeet als laatste geen water mee te nemen, survivaltrainingen kunnen best intensief zijn.


Inschrijven

Je kan je bij ons het hele jaar door inschrijven voor de vereniging!
Om bij ons lid te kunnen worden is het verplicht 18 jaar of ouder te zijn, student te zijn en jezelf in te schrijven bij de SBN (Survivalrun Bond Nederland), voor de verzekering.
De contributie bedraagt 35 euro per half jaar. Hier komt 20 euro per jaar bij voor het SBN lidmaatschap. Let op: je hoeft geen Olympas te hebben om lid te worden. Dit maakt ons een relatief goedkope vereniging.

Als je je wilt inschrijven voor de vereniging kan je dit lidmaatschapsformulier printen en invullen. Deze kun vervolgens afgeven bij het bestuur tijdens een van de trainingen (weet je niet wie dit is, dan kan je het aan de trainer vragen, die helpt je graag verder). Je kunt het formulier ook op een training krijgen, dan hoef je het zelf niet te printen.

Let wel op: omdat Simius Hircus een studentenvereniging is, kun je alleen lid worden wanneer je studeert aan een universiteit of hogeschool in Utrecht. Voor deze en andere regels, zie het huishoudelijk reglement.

Geen student

Wil je graag gaan survivalrunnen, maar ben je geen student? Dan kun je helaas geen lid worden van Simius Hircus. Onze vereniging is uitsluitend bedoeld voor studenten. Maar niet getreurd, je kunt wel degelijk in Utrecht gaan survivalrunnen, namelijk bij Survivalrun Trajectum. Dit is een survivalrunvereniging die is opgericht door een aantal mensen die al een tijd lid waren van Simius Hircus, maar niet meer studeerden, speciaal voor niet-studerende mensen in Utrecht die de sport willen beoefenen. Zowel beginners als gevorderden zijn bij hun welkom.
Voor meer info, mail naar survivalruntrajectum@gmail.com.

Wel student, maar niet in Utrecht

Ben je wel een student, maar kan je niet bij ons in Utrecht trainen? Mogelijk kan je dan bij een van onze zusterverenigingen terecht, allemaal gericht op studenten. Deze zitten verspreid door heel het land en hier hebben we nauw contact mee, door verschillende uitwisselingen en een weekendje weg met alle verenigingen te organiseren. De steden zijn; Delft, Eindhoven, Enschede, Groningen, Nijmegen en Wageningen.
In Delft zit de vereniging ‘Slopend’, op hun site vind je meer informatie: S.B.V. Slopend.
In Eindhoven zit ‘All Terrain’, op hun site vind je meer informatie: All Terrain.
In Enschede zit ‘Tartaros’, op hun site vind je meer informatie: D.S.S.V. Tartaros.
In Groningen zit ‘Moddervet’, op hun site vind je meer informatie: G.S.S.V. Moddervet.
In Nijmegen zit ‘FEL’, op hun site vind je meer informatie: N.S.S.V. FEL.
En in Wageningen zit ‘WOEST’, op hun site vind je meer informatie: WOEST.