Leuk dat je interesse hebt in onze vereniging! Hieronder vind je verdere informatie over de eerste keer meetrainen en het inschrijven.

Update i.v.m. covid-19

— Update 07 juli 2021 —

Met de laatstee versoepelingen van de overheidsmaatregelen is het weer mogelijk voor studenten om te trainen in groepsverband en activiteiten buiten de trainingen te organiseren. Je bent dus weer van harte welkom om een keer te komen trainen om de sfeer van de vereniging te proeven en te ontdekken of survivalrun iets voor jou is!


Een keer proberen

In de maand september hebben we hiervoor de speciale introductieperiode. In deze periode zal je samen met een groepje beginners de beginselen van de sport survivalrun leren en organiseren we ook wekelijks borrels en andere gezellige activiteiten om elkaar en de vereniging te leren kennen.

Daarnaast is er ook buiten de maand september de mogelijkheid om bij ons lid te worden of een keertje mee te komen trainen. De eerste 4 trainingen (dinsdag en donderdag van 19u-21u) van de maand hebben we altijd een extra trainer beschikbaar om de basistechnieken stap voor stap uit te leggen. Als je hierover vragen hebt of als je je wilt opgeven voor een proeftraining kun je altijd een mailtje sturen naar info@survivalutrecht.nl.


Praktische informatie

Als je een keertje komt meetrainen is het handig om vlak voor de training aan te geven bij de trainer dat je er voor het eerst bent. Onze warming-up begint altijd om 19:00 bij ons op de baan, bij de dug-out naast het voetbalveld. Deze warming-up zullen we als gehele vereniging samen doen, daarna zal je door een beginnerstrainer begeleid worden met de basistechnieken. We raden je aan om buiten sportschoenen aan te trekken waarvan het niet erg is als ze vies worden. Schoenen met goed profiel zijn handig (zoals hardloopschoenen of trailrunschoenen). Schoenen met metalen spikes zijn verboden. Verder is het belangrijk om een lange sportbroek en enkelbedekkende sokken aan te doen in verband met de schurende touwen. Sportleggings/tights zijn het fijnst om aan te hebben tijdens het klimmen, ook voor mannen. Ook een fles water is geen overbodige luxe om mee te nemen, de survivaltrainingen kunnen best intensief zijn.


Inschrijven

Je kan je bij ons het hele jaar door inschrijven voor de vereniging!
Om bij ons lid te kunnen worden is het verplicht 18 jaar of ouder te zijn, student te zijn en jezelf in te schrijven bij de SBN (Survivalrun Bond Nederland), voor de verzekering.
De contributie bedraagt 35 euro per half jaar. Hier komt 20 euro per jaar bij voor het SBN lidmaatschap. Let op: je hoeft geen Olympas te hebben om lid te worden. Dit maakt ons een relatief goedkope vereniging.

Als je je wilt inschrijven voor de vereniging kan je dit lidmaatschapsformulier invullen.

Let wel op: omdat Simius Hircus een studentenvereniging is, kun je alleen lid worden wanneer je studeert aan een universiteit of hogeschool. Voor deze en andere regels, zie het huishoudelijk reglement.

Geen student

Wil je graag gaan survivalrunnen, maar ben je geen student? Dan kun je helaas geen lid worden van Simius Hircus. Onze vereniging is uitsluitend bedoeld voor studenten. Maar niet getreurd, je kunt wel degelijk in Utrecht gaan survivalrunnen, namelijk bij Survivalrun Trajectum. Dit is een survivalrunvereniging die is opgericht door een aantal mensen die al een tijd lid waren van Simius Hircus, maar niet meer studeerden, speciaal voor niet-studerende mensen in Utrecht die de sport willen beoefenen. Zowel beginners als gevorderden zijn bij hun welkom.
Voor meer info, mail naar survivalruntrajectum@gmail.com.

Wel student, maar niet in Utrecht

Ben je wel een student, maar kan je niet bij ons in Utrecht trainen? Mogelijk kan je dan bij een van onze zusterverenigingen terecht, allemaal gericht op studenten. Deze zitten verspreid door heel het land en hier hebben we nauw contact mee, door verschillende uitwisselingen en een weekendje weg met alle verenigingen te organiseren. De steden zijn; Delft, Eindhoven, Enschede, Groningen, Nijmegen en Wageningen.
In Delft zit de vereniging ‘Slopend’, op hun site vind je meer informatie: S.B.V. Slopend.
In Eindhoven zit ‘All Terrain’, op hun site vind je meer informatie: All Terrain.
In Enschede zit ‘Tartaros’, op hun site vind je meer informatie: D.S.S.V. Tartaros.
In Groningen zit ‘Moddervet’, op hun site vind je meer informatie: G.S.S.V. Moddervet.
In Nijmegen zit ‘FEL’, op hun site vind je meer informatie: N.S.S.V. FEL.
En in Wageningen zit ‘WOEST’, op hun site vind je meer informatie: WOEST.