Kleding, schoenen en merchandise

Hoewel je survivallen natuurlijk vooral op eigen kracht doet, kun je het jezelf een stuk makkelijker maken door over de juiste spullen te beschikken. Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel. Deze pagina helpt je op weg met het vinden van de juiste spullen voor survivalrun.

Kleding

Het belangrijkste qua kleding is een geschikte broek. Deze moet lang zijn, zodat de touwen niet in je kuiten snijden, en strak op je lichaam aansluiten, zodat je nergens aan blijft haken. Als lid van Simius Hircus kan je goedkoop een legging bij ons aanschaffen, bedrukt met het Simius logo.

Daarnaast dragen survivalrunners een t-shirt waarin ze vrij kunnen bewegen en waarvan het niet erg is als hij erg vies wordt of stukgaat. Veel mensen dragen bijvoorbeeld een wedstrijdshirt dat ze bij een survivalrun hebben ontvangen. Als het koud is, wordt daaronder ook een thermoshirt gedragen. Je kunt kiezen of je een goedkope kunststofthermo aanschaft (bv. bij Decathlon of een andere outdoorwinkel), of dat je gaat voor een wat duurdere van wol, die langer meegaat (maar het is hoe dan ook raadzaam er een ander, dun shirt overheen te doen).

Verder zijn bij koud weer buffs populair. Dit zijn een soort nekwarmers, maar kunnen ook als muts, zweetband of polsband gedragen worden. Ook handig bij wisselvallig weer dus. Als lid van Simius Hircus kan je tevens een buffje kopen met het Simius logo erop.

Tenslotte zijn er natuurlijk altijd extra’s te verzinnen. Zo kan het bijvoorbeeld fijn zijn om lange kousen te dragen onder je legging, om minder snel last van je kuiten te krijgen (door touw). Je kunt ook handschoenen dragen, maar het nadeel daarvan is dat het voor minder grip zorgt. Er bestaan echter survivalhandschoenen, die je makkelijk om je arm kunt schuiven zonder ze helemaal af te doen. Een low-budget alternatief daarvoor is om een paar sokken open te knippen en die als moffen te gebruiken.

Schoenen

Goede schoenen kunnen het survivallen enorm verlichten, zowel tijdens het hardlopen als in de hindernissen. Goed profiel verbetert je grip en helpt zo bijvoorbeeld bij het zetten van een voetklem. Hardlopen doen we op onverhard terrein (dikwijls modderig), dus daarvoor zijn goede grip en demping van belang. Trailrunschoenen zijn daarvoor uitstekend.

Wat nou precies de goede schoenen zijn, is voor iedereen anders. Als je voor kwaliteit gaat, kun je daarom het beste een aantal schoenen gaan proberen in de winkel en/of om persoonlijk advies vragen. Dat kan bijvoorbeeld bij Runnersworld (bij stadion Galgenwaard), een winkel die gespecialiseerd is in hardloopschoenen. Heb je wat minder budget, dan kun je bijvoorbeeld kijken of je bij Decathlon (Centrum) een mooie aanbieding ziet of bij de Nike outlet store (Overvecht).

Simius Hircus merchandise

Naast de eerdergenoemde broeken en buffjes is er nog meer merchandise bij Simius te koop. Deze kan je kopen bij trainingen, meestal wordt dit aangekondigd na de training, anders moet je even iemand van het bestuur vragen. Hier vind je een overzicht van ons assortiment:

  • Survivalbroek met Simius Logo: €20,-
  • Verenigingsshirt (rood) met Simius Logo: €7,-
  • Bufje met Simius print: €8,-
  • Mondkapje met Simius Logo: €2,-

Als vereniging vinden we het heel leuk als je ons logo draagt, daarom sponsort de vereniging een deel van de verkoopprijs, waardoor alles net wat goedkoper is.